Et sjældent dagens 

Banankage opskrift

banankage

Her søndag eftermiddag er der behov for og tid til at spise kage og nyde legen indendørs. Vi har været ude og tumle i DGI byen men vejret tillader ikke helt at være så meget ude. Jeg savner sommeren så meget, de dage hvor det ikke er for koldt at gå rundt på strøget, lege flere timer på legepladsen eller bare vandre rundt med en kop kaffe i hånden.
Da vi kom hjem trak jeg en banankage frem fra fryseren, én jeg havde bagt i sidste uge men som vi ikke kunne spise op.

Denne her opskrift på en banankage er et sikkert hit, den ryger glædeligt ned både hos den store og den lille. Det er nok også fordi der er rigeligt med chokolade i og så er den dejlig svampet. Den kan tilmed komme en tur i fryseren helt uden at ødelægge dens smag eller konsistens. Server den med en kop kaffe og mælk til barnet. Jeg garanterer at det vækker glæde hos alle.

Til kagen skal du bruge:

  • 100gr sukker
  • 2-3 modne bananer (alt afhængig af størrelse)
  • 3 æg
  • 100 gram smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillepulver
  • 2dl hvedemel
  • 50 gram grofthakket mørk chokolade

Start med at piske æg, vanillepulver og sukker med en elpisker til en luftig masse. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen. Smelt smørret (jeg gør det i mikrobølgeovnen) og vend det sammen med melet ned i æggemasen. Mos bananerne og hak chokoladen og vend det i massen. Når det er fordelt fint, kan massen kommes i en formbrødsform, her har jeg brugt en rund form.

Bag den i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 50 minutter. Test konsistensen ved at stikke en kniv ned i kagen, hvis der hænger dej fast i kagen, skal den have lidt mere i ovnen.

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et sjældent dagens