Hudpleje for friske hudtone

Barsel vs. Arbejdsmarkedet

105

Jeg tænkte at jeg måske lige skulle komme med nogle få ord omkring barsel vs. arbejdsmarkedet. I har nok måske læst i mine mange indlæg, at jeg har travlt. Travlt i en helt anden forstand end ved barslen. Jeg kan godt love dig for, at det er to helt vidt forskellige dimensioner. Det var jo ikke fordi jeg ikke havde travlt på arbejdet før jeg fik barn, men nu hvor jeg faktisk sidder i en ny stilling der kræver rigtig meget ansvar og tid. Ja, så kan det mærkes og det gør det jo ikke nemmere at have et barn oveni. Der er run på på arbejdet samtidig med at jeg også skal få en hverdag til at hænge sammen derhjemme. Det var noget andet da det kun var J og jeg. Der var det såmænd lidt ligegyldigt hvornår vi spiste aftensmad, og dermed intet stress med at komme hjem. Men nu skal den lille jo også have aftensmad og jeg vil jo også meget gerne lige kunne nyde ham nogle timer inden han skal i seng og jeg starter computeren op igen. Det er jo trods alt ikke mange vågne timer jeg har med ham i løbet af en dag. De første to timer af dagen går på logistik i højere grad. Vi står op kl.06 og gør os klar, skifter ble, får tøj på, børster tænder, makeup, spiser morgenmad, på med overtøjet og ud af døren. Afleverer i vuggestuen og afsted med det offentlige tog og bus til arbejdet. Kl.08 sidder jeg på pinden og er klar til at arbejde.
Det kværner rundt i hovedet når jeg er på arbejde med spørgsmål som “hvad skal vi nu have til aftensmad?” “har jeg nu husket at give ham en sut med i vuggestuen?” og så er der også alle de meget vigtige stillingstagen og beslutninger på arbejdet der skal tages oveni og præsentationer der skal laves. Et stort virvar af koordinerings arbejde i hovedet der kræver, at jeg mestrer at samle brikkerne i den rigtige rækkefølge. Det efterlader mig også nogle gange lidt flad på sofaen efter en lang dag. Men jeg kan lide det!

Barsel er ikke lutter lagkage, der står man med et lille barn, uden søvn og meget lidt tid for sig selv. Det er travlhed på en helt anden plan. Hvornår kan man lige komme i bad, hvornår fik jeg egentlig spist et varmt måltid? Behøver jeg tage pænt tøj på i dag? Ansvar og beslutninger på helt andre stadier. Vokser baby nu som den skal? Hvornår er næste mødregruppe-tid? Hvorfor græder han som han gør? Puh, det kan også være hårdt i sig selv. Jeg kan huske at jeg glædede mig til at J kom hjem fra arbejde eller jeg var ved mine forældre, for så kunne jeg lige komme på toilet uden baby på slæb eller jeg kunne nå et langt varmt bad eller lige smide noget vasketøj over.

Hvad foretrækker jeg så? Hmmm….??? Det er jo slet ikke fordi jeg ikke nød min barsel, det gjorde jeg skam. Men jeg er også en person der har behov for udfordring. Jeg må indrømme lidt, at selvom det er en travl hverdag, så kan jeg faktisk godt lide den. Jeg tror at jeg er kommet til den konklusion, at jeg er et menneske der godt kan lide at have travlt, noget at tage mig til hele tiden. Jeg duer bare ikke til at trille rundt og lave lidt, jeg elsker at have noget jeg kan tage mig til. Det betyder jo slet ikke, at jeg ikke vil kunne gå på barsel igen og nyde det. Det kan jeg sagtens og jeg glæder mig da også til næste barsel, men jeg er bare mest til den travle hverdag. Selvom det til tider godt kan lyde som brok, når jeg lige kaster et par ord på bloggen om hvor travlt jeg har det. Så er det positivt brok 😉

bloglovin

1 kommentar

  • En kombination ville være godt, færre timer på job og flere derhjemme det ville jeg foretrække. Men den løsning er der bare ikke så mange penge i, og med ansvaret for et barn der skal have nyt regnsæt osv. skal der jo penge i kassen 😉
    God eftermiddag
    /Camilla – http://Cfashion.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hudpleje for friske hudtone