Dagens med gæst

Teriyaki kyllingeboller med nudelsalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går havde jeg den pludselig craving efter Sticks and sushis kyllingeboller. Så det blev altså til aftensmaden i går, men en hjemmelavet version. Det er til tider noget af en udfordring at lave mad herhjemme fordi det skal også være noget som lille V skal kunne spise. Han elsker kød, så der er altid kød til aftensmad, og så for at der er balance i kosten, skal der en masse grøntsager og lidt kulhydrater kan ikke undgås. Der er det altså pasta, kartofler og ris der hitter. Valentin spiste både nudelsalaten og Teriyaki kyllingebollerne med god appetit. Lige tilpas med smag uden at være hverken stærk eller for salt.

For at lave asiatiske retter, skal man have nogle ingredienser, der ikke altid lige er ved hånden. Godt nok er de danske supermarkeder blevet rigtige gode til at have et basissortiment af det. Vi er så heldige, at der ligger en kinesisk købmand lige på vores gade, så der gik vi lige forbi efter en Teriyaki sovs. Opskriften indeholder ikke så mange eksotiske ingredienser, og er derfor rimelig ligetil når det kommer til at købe ind. Det eneste var bare sovsen, som vi ikke havde derhjemme.

Kyllingebollerne:
500gr hakket kylling
1 æg
1 spsk sesam
2 spsk soya
3 spsk Teriyaki sovs
½ fintrevet løg eller 1 spsk løgpulver
3 spsk hvedemel

Bambusspyd

Teriyakisovs:
1 dl teriyakisovs
1 dl vand
1 tsk sukker
1 tsk maizena

Pynt:
Forårsløg
Sesam
Skiver af lime

Start med at blande ingredienserne til kyllingebollerne. Jeg brugte en håndmixer til at mikse kødfarsen sammen – det tager ca. 5 min. Herefter sæt noget vand til at koge og form kødfarsen til kugler og kom det i det kogende vand. Jeg brugte en ske til at forme og kom dem direkte i vandet, eftersom farsen er meget klæbrig. Når al farsen er kommet i vandet, skal det koges indtil de kommer op til overfladen. De behøver ikke være kogt igennem, da de skal steges. Tag dem op og kom dem på nogle bambuspinde.

Mens farsen koger, skal teriyaki marinaden laves. Start med at komme 1dl vand, 1dl teriyakisovs og sukker i en gryde. Rør derefter maizenaen i og lad det koge op og tag af varmen.

Varm en stegepande godt op, og kom noget olie på til stegning. Pensl alle kylingebollerne med teriyaki marinaden og kom dem på stegepanden ved middelvarme. Pensl gerne spydende løbende under stegning. De skal steges ca.10-15 min alt efter størrelse. Når de er færdige, giv dem et ekstra lag teriyaki marinade og drys med forårsløg og sesam og server med lime både og en nudelsalat eller ris.

Nudelsalat:

½ pakke Vermicelli nudler (lange tynde hvide nudler) ellers kan andre også gøre det
½ pose frosen asiatisk wok mix

Start med at komme en 1 pakke vermicelli nudler i en skål med koldt vand. Det skal ligge indtil det bliver blødt. Det tager ca. 15-20 min. Si vandet fra når de er bløde. Varm en wok op og kom noget olie i. Start med at komme ½ pose asiatisk wok mix i, og derefter nudlerne. Kom godt med olie og soya på – nudlerne suger meget af det til sig. Mængden af soya afhænger lidt af smag og behag, smag til undervejs. Retten er klar, når grøntsagerne er varmet igennem og nudlerne er bløde.

bloglovin

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens med gæst