Daniel Wellington 15% rabat

How to i en travl hverdag

dagligdag1dagligdag

Indrømmet det er lidt hårdt at komme tilbage til den virkelige verden, dagen starter kl.6 og så er der run på fra morgenstunden af. Som regel kan jeg lige nå at gøre mig selv klar inden Valentin står op. Så er det morgenmad og gøre klar til at komme ud af døren. Jeg skal både med bus og tog, så det kræver lidt transporttid og planlægning, hvis jeg skal nå det hele. Jimmie har heldigvis også mulighed for at aflevere, så det skiftes vi lidt til. Det kræver bare lidt planlægning, så skal alt nok gå. Jeg synes jeg vil dele lidt tips til hvordan vi får hverdagen til at hænge sammen uden at der bliver for meget stress over det. Jeg elsker at planlægge og være på forkant med tingene, det synes jeg hjælper så meget på mit stress-niveau frem for at presse alt til sidste øjeblik. Mine aftener er som regel meget stille og rolige, Valentin går som regel i seng inden kl.8, det giver mig tid til at nå en masse jeg ellers ikke vil kunne når han er vågen eller om morgen. Derfor ordner jeg også alt hvad jeg kan nå om aftenen. Så vi slipper for de stressende morgener. Nu går der lige husmor i det hele, hvor jeg lige deler ud af vores tips til at få en hverdag til at hænge sammen.

 • Læg tøj frem om aftenen til dig selv og barnet – planlæg gerne for en hel uge
  Det er måske lidt svært at forudsige hvad man lige har lyst til at have på den pågældende dage, men jeg har altid noget tøj liggende i skabet, som jeg bare ved at fungerer lige meget hvordan humøret lige er. Det er om at få opbygget sig et godt basis garderobe.
 • Gå i bad om aftenen
  Jeg sparer så meget tid om morgen ved at gå i bad om aftenen. Det foretrækker jeg til hver en tid. Jeg elsker at gå rent og afslappet i seng.
 • Forbered allerede noget af aftensmaden aftenen inden
  Aftensmaden er noget af det der tager allerlængst tid, når vi kommer hjem fra arbejde. Så vi forbereder altid aftenen inden alt det vi kan til dagen efter, når Valentin er lagt i seng. På den måde undgår vi alt for meget virvar i ulvetimen.
 • Lav en madplan
  Brug en halv time om ugen til at lave en madplan, måske kun for nogle dage eller en hel uge. Det sparer altså gevaldigt meget tid i supermarkedet, hvor man render rundt i supermarkedet og forsøger at blive inspireret. Og tit ender med at købe det samme der er nemt og enkelt.

 • Lav retter til at have i fryseren
  Vi har altid et eller andet liggende i fryseren som vi kan hive frem, hvis det lige glipper med at købe ind. Et hjemmelavet måltid er altid lidt bedre end take out. Hvis man laver et aftensmåltid der er fryseegnet, så kan man da lige lave en ekstra portion og smide i fryseren. Det kan være lasagne, kødsauce, frikadeller eller gryderetter.
 • Sørg for at tasker er pakket og klar
  Vores tasker bliver altid pakket om aftenen med alt det nødvendige vi nu skal bruge. I min taske er det at huske nøgler, snacks til arbejde og andet praktisk. For Valentins vedkommende er det ekstra sutter og tøj til vuggestuen
 • Hav synkroniseret kalender, det sparer for en masse misforståelser og bøvl
  For at alt skal gå efter planen, og arrangere hvem der skal hente og bringe, har vi synkroniseret vores kalendere. Vi har overblik over hinandens kalendere i vores Google calendar. Det sparer en masse bøvl ved at man ikke glemmer at den anden nu har en plan den dag, eller hvis man skal lave aftaler med andre eller på hinandens vegne.
 • Og vigtigst af alt husk at få min.7 timers søvn 😉
  Jeg går i seng senest kl.23 for så at stå op kl.6. Jeg går allerhelst i seng kl.22 så jeg får en lang nats søvn. Jeg duer altså bedst på meget søvn, hvis det skal være over en længere periode. Så i stedet for at sidde på sofaen og lave ingenting daffer jeg hellere i seng, når alt andet er ordnet. Så føler jeg mig udhvilet og klar til dagen.

Afsæt også gerne mindst en weekend i måneden, hvor I ikke laver aftaler med andre. Det giver bare så meget tid til hinanden og at nå alle de huslige pligter, som man ikke når i hverdagene. Det hjælper så meget på stressniveauet at man lige kommer helt ned i gear og når alt på to-do listen og kan nyde hinandens selskab.

Har I andre gode tips og tricks til at få det hele til at være non-stress i hverdagene?

bloglovin

18 kommentarer

 • A

  Min kæreste og jeg arbejder begge en del og derfor er der ikke tid til så meget om aftenen. Vi får en kuk-kasse fra Aarstiderne hver 2. uge til 4-5 personer. Den holder vi os til mht aftensmåltider og supplerer en smule hvis vi mangler noget bestemt.

  Den kasse udgør vores madplan, så vi udelukkende skal sørge for at indkøbe kød, lidt frugt og mejeri.
  SÅ nemt.

  Når vi får kassen skiftes vi til at klargøre alle grøntsagerne og komme dem i skåle/bøtter til køl og frys (tager ca 20 minutter).

  Så kan man altid hive nogle øko rødder op fra frost eller smide en salat sammen på 2 minutter, fordi det hele er klar. Vores hverdag glider bare med det tidsbesparende system og vi undgår usund take-away 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  En sund fryseegnet mad jeg kan anbefale er røde peberfrugter fyldt med hakket oksekød (den man bruger til sin spaghetti-ret) og evt. lidt ost på toppen bagt i ovnen. Det er bare at varme i ovn eller micro og så supplerer man med lidt salat, ris eller grøntsager til. Peberfrugt er en af de sundeste grøntsager i verden, så det er frysemad med god samvittighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   En sund fryseegnet mad jeg kan anbefale er halve røde peberfrugter fyldt med hakket oksekød (den man bruger til sin spaghetti-ret) og evt. lidt ost på toppen bagt i ovnen. Det er bare at varme i ovn eller micro og så supplerer man med lidt salat, ris eller grøntsager til. Peberfrugt er en af de sundeste grøntsager i verden, så det er frysemad med god samvittighed!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lynn

   Det lyder smart, den ret må jeg lige skrive på listen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste, der går i bad om aftenen 🙂 Elsker også den rene følelse i sengen og den ekstra tid om morgenen. Det hører jeg sjældent andre sige 🙂
  Og så er jeg også virkelig glad for Nemlig.com. Bruger det gerne når køleskabet er helt tomt eller der kommer gæster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lynn

   Sjovt, jeg har faktisk altid gået i bad om aftenen. Det er faktisk noget min familie gør, og ja det er faktisk sjældent at man hører det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • tine

  Skønt fokus. er lige startet på job, og skriver det sidste på min BA opgave så har masser af se til – plus Philip på 1 år… gode råd som jeg selv prøver at følge. madplanen halter dog. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg ikke selv børn, men det er virkelig nogle gode og enkle tips! Det er jo egentlig rigtig simpelt og der skal i virkeligheden ikke så meget planlægning til for at spare lidt tid hist og her. Super godt indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lynn

   Tak, det skal der nemlig ikke og især om morgenen er det godt at kunne spare lidt tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • juliee

  Du må forresten gerne ligge et eller to eksempler på jeres madplaner, har brug for god inspiration :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juliee

  Åh lynn, hvis du nogensinde sælger din mulberry på billedet, så skriv til mig!! Hehe :-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Saba

  Rigtig gode råd! Jeg bruger selv mange af tingene som f.eks det med tøj, madpakke og aftensmad.
  Det giver rigtig godt overblik om morgenen.
  Nogle gange tænker jeg også over hvad jeg skal have til morgenmad på forhånd. F.eks hvis jeg vil lave en køleskabsgrød e.l. Så ender man ikke med at skulle fumle med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lynn

   Det lyder spændende, hvad er en køleskabsgrød?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Saba

   Det kaldes også overnight oats. Hvis du googler det så kommer der en masse lækre opskrifter. Men det er en grød hvor man blander ingredienserne i en skål og sætter i køleskabet. Så passer den sig selv og man får den lækreste grød om morgenen lige til at spise. Jeg plejer at blande havregryn med mælk og skyr. Den bliver supercremet og lækker, og så topper jeg den med bær, nødder eller kokosflager.
   Ellers har jeg set at den er populær med chia frø, dog har jeg ikke prøvet det. Jeg synes de er noget dyre at købe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg benytter alle de samme metoder, som dem du beskriver! 🙂 Dog er der én ting, der har gjort den helt store forskel for mig: online dagligvareindkøb! Som regel en uge af gangen. Det sparer SÅ meget tid, udvalget er godt og kvaliteten fejler intet. Prismæssigt oplever jeg ikke den store forskel og det er fantastisk ikke liiiige at skulle handle ind på vej hjem fra arbejde sammen med resten af DK’s befolkning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lynn

   Det glemte jeg faktisk at skrive på, vi benytter os nemlig også af nemlig.com. Dog ikke fast, det er mere til de basale ting så som mel, sukker – de tunge ting 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Daniel Wellington 15% rabat