Morgen

Lidt om håndtering af børn på bloggen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har fået en kommentar på min blog fra en læser der spørger ind til mine tanker, om at blogge offentlig om den måde jeg håndterer Valentin på. Måske I allerede har læst det andre steder, men Emma Kathrine er blevet indberettet til kommunen af en læser for at være uansvarlig og egoistisk overfor sit barn.

Jeg sad i sidste uge til bords med Emma Kathrine, og jeg kan på ingen måde forstå hvordan sagen er blevet grebet an. Det er en alvorlig sag at anmelde andre til kommunen, det kan være af en god hensigt, at læseren har gjort det af ren bekymring. Dog havde jeg nok ment, at det ville være på det rette først at henvende sig til Emma Kathrine. Man skal altid huske på, at det er et lille bitte uddrag af livet der kommer på bloggen og formuleringer på skrift er måske langt fra det samme som hændelser i det virkelige liv. Jeg blogger aldrig så meget om hvordan jeg håndterer Valentin. Og hvis jeg gør, er det måske kun 2 min af en episode fra vores dag. Jeg ser ikke et problem i at blogge offentlig om min måde at håndtere Valentin på, fordi jeg ved at jeg gør mit bedste og kunne aldrig finde på at skade eller forsømme ham på nogen måde. Jeg tror alle mødre vil deres børn det bedste, og har de aller bedste intentioner om det ellers vil der heller ikke være nogen mening i at få dem til verden. Alle har deres måder at opdrage deres børn på. Jeg gør mit bedste for at Valentin skal få et godt liv, og ja, selvfølgelig er det hårdt at få et barn og man bliver da også sat på prøve hele tiden. Især nu hvor han er i en alder hvor han forstår meget mere, og lige skal finde grænserne. Jeg har ingen intentioner om at stoppe med at fortælle om Valentin og den måde jeg håndterer ham på, jeg ved at vi gør vores bedste for at han får det godt. Måske man fremover bare skal være lidt mere påpasselig med hvad man skriver og ikke deler for meget på sin blog, fordi det kan misforstås af andre.

Det skal da også lige skrives, at læseren der har stillet dette spørgsmål heller ikke er ude på at anklage mig for noget, men er bare interesseret i at høre min holdning til dette.

bloglovin

4 kommentarer

 • Pyha, sikke en sag, hun er blevet rodet ud i. Som du selv nævner, så ser du på en blog kun et øjebliksbillede, og det er slet ikke nok til en underretning. Man er nødt til at have lidt mere, og desuden er kommunen travl nok, så det er lidt at spilde socialrådgivernes tid.
  Som kommende lærer kender jeg til området, og jeg ville aldrig underrette i sådan et tilfælde, for alle har deres måde at opdrage på, som du også selv nævner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lynn

   Ja, det er så forfærdeligt og krænkende på alle måder. Det er jo et direkte angreb på bloggeren og værst af alt, man har ikke en gang mulighed for at konfrontere personen der har anmeldt det til kommunen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Interessant emne! Som udgangspunkt har jeg altid haft et “problem” med at folk udstiller deres børn i meget private situationer offentligt, altså på sociale medier som eks. Facebook, blogs, Instagram, osv. De kan ikke selv sige fra, og jeg synes det er meget privat. På den anden side, lider de fleste højst sandsynligt ingen skade af det, og det er jo som regel ganske harmløst! Nu har jeg ikke læst Emma Kathrines blog. Jeg er ikke i tvivl om, at nettet er en kynisk folkedomstol, fyldt med misundelse, had og folk der ikke har andet at lave end at sidde og lede efter andres fejl, eller hvad de TROR er fejl, på noget som viser to minutter ud af et helt døgn! De kan jo rigtig være anonyme, så det er en gratis omgang for dem at dømme og svine til. Bloggere er efterhånden noget som folk tror de ejer og kan tillade sig at blande sig i deres privatliv. Det er fint, at man som læser er opmærksom på barnets tarv, men det skal godt nok være meget meget slemt, hvis man blander kommunen ind i det, og så uden at gå til personen først! Det kan få fatale konsekvenser, bare det at det bliver registreret i systemet!! Man skal virkelig tænke sig om inden man anmelder, især i disse pædofiliforskrækkede tider, hvor mandlige pædagoger også er overvåget konstant, uden grund. Jeg synes det er så hyggeligt at læse om Valentin, og det at være mor 🙂 Du gør det meget sobert og har fundet en rigtig fin balance! Det er utroligt inspirerende og beroligende at vide, at fordi man bliver mor, kan man stadig have en karrierre, et parforhold, og et LIV ved siden af, selvom det selvfølgelig også er hårdt! Du har i hvert fald aflivet mange myter hos mig (også om fødsler!), og jeg er sikker på, at du har biraget til at gøre mange mødre til endnu bedre mødre med din blog! Feks. når du viser hvordan du laver sund babymos. Hvis det bare får én mor til at tage den til sig, istedet for et eller andet junk, så har det jo haft et super godt formål! Så selvom man er ekstra udsat som blogger med barn, så kan det også gå til et godt formål, hvis man gør det godt! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lynn

   Hej Julie, tak for din kommentar og de fine ord med på vejen 🙂 Du har helt ret! Man skal virkelig tænke over den måde man udstiller sine børn på. De har jo ikke et valg, og så længe man gør det sobert ser jeg ikke et problem i det. Vi lever jo i 2014, hvor sociale medier jo næsten er en del af de nye børns opvækst. Og jeg håber da også at bloggere bliver ved med at blogge om deres liv og deres børn, for i mange tilfælde kan de være en inspiration for mange mennesker der selv sidder i samme situation. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgen