Dagens // Skjorte & jeans

Samsung Galaxy Tab 3 kids

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valentin har været så heldig, at han har fået lov til at teste en Samsung tablet. Eller dvs mor her har hjulpet Valentin med at teste den, og jeg har også afprøvet alle funktionerne for ham. Vi har haft den i nogle måneder efterhånden og er blevet ret glade for den. Den er brugt dagligt, enten af os eller Valentin. Han er dog ikke helt gammel nok endnu til at udnytte mange af funktionerne på den, men klart noget som han kommer til med tiden.
En Samsung Galaxy tab 3 kids er ikke meget anderledes end en almindelig tablet fra Samsung. Den er lige så stor og har alle funktionerne, faktisk har den flere funktioner end den “almindelige” tablet.

Design:
Der medfølger et cover med til kids versionen, som giver den en ekstra beskyttelse, samt den fungerer som en stander. Så den kan stå oprejst og fungerer rigtig godt, når Valentin ser youtube videoer på den. I coveret er der også en indbygget touch pen, der er lavet i en børnevenlig udgave. Den er tyk og rund, så den er nem for børn at holde på den, og så er der en gummidut på enden så de ikke stikker sig på den. Pennen er god til at tegne med, og så kan man også undgå små fedtede fingre på skærmen.
Hvis ikke man synes om coveret, kan man tage det af, og det ligner en almindelig tablet. Hvilket jo er en ret smart funktion, hvis nu det er en af de voksne der skal bruge den. Selv med og uden coveret vejer den ikke så meget, vi skal fx have den med på ferie. Der synes jeg klart at denne er en fordel, netop fordi den ikke vejer så meget. Skærmen er så heller ikke så stor. Den er på 7″, hvilket er rigeligt til børns behov.

Funktionalitet:
Det som adskiller denne tablet fra mange andre, er at den har en børne- og standard interfase. Det er muligt, når det er børnene der skal bruge den, at man slår den over i børne interfasen. Børne-interfasen er nemlig designet på en børnevenlig måde, hvor knapperne er store, den er farverig og langt mere børnevenlig. Det gør det lidt nemmere for børnene at finde apps. Hele børne-interfasen kan forældrene customize som de har lyst til. På den måde kan man som forældre bestemme hvad børnene skal have adgang til. Man kan fx fjerne “Google play” så de ikke kan downloade apps uden tilladelse. For at komme fra børne-til standard-interfasen kræver det en adgangskode. Det er også muligt at sætte en “timer” på, på den måde kan man styre børnenes brug af den.

Brugervenlighed / Børnevenlig:
Med coveret gør det tabletten til en meget børnevenlig maskine. Dog kunne der godt ønskes et lag plastik på skærmen for at undgå, at skærmen kan gå i stykker ved tab. Selve coveret gør den meget brugervenlig for de små fingre, eftersom den bliver lidt mere klodset og nemmere at håndtere for de små børn. Standeren gør det også godt som en håndtag, så de kan gå rundt med den uden at den glider ud af hænderne på dem. Valentin har haft fat i håndtaget mange gange, og han kan med coveret nemt tage fat i den, uden at tabe den.

Størrelse:
Selvom vi er vant til en iPads skærmstørrelse, så generer denne 7″ på ingen måde vores øjne. Den er faktisk meget nemmere at holde og vejer mindre. Det i sig selv er rigtig godt på tur og for den lille at holde. Valentin kan sagtens håndtere den med en hånd. Vi har også prøvet at se videoer på den og der vender vi den på langs, det fungerer helt fint og opløsningen er i top.

Alt i alt så er vi ret tilfredse med den. Vi kunne sagtens finde på at købe den, netop fordi den kan bruges både til voksne og børn uden at nogen skal gå på kompromis eller at vi skal have to enheder. Det rigtig gode ved den er børnetilstanden som man kan slå til og at der medfølger et børnevenligt cover med. Den kan blandt andet købes her til 1558kr.

Samsung tablet er udlånt af Samsung til test, vi er ikke blevet betalt for at skrive dette. Alle meninger og holdninger er mine egne.

bloglovin

1 kommentar

  • De der tablets er fantastiske til børn! Guldklumpen rocker vores iPad for vildt, han kan alt muligt – han har endda vist os hvordan man skifter sprog på Netflix! Tønk at en 2 årig skulle lære sin mor og far hvordan en app virker 😀
    Herhjemme er Duplo app’s og Netflix et kæmpe hit.
    /Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens // Skjorte & jeans