Et lille hej inden

Sommerferie planlægning

1

Herhjemme går vi og er ved at planlægge sommerferien. Vi har allerede bestemt os for, at det skal være et krydstogt på Middelhavet gerne med Spanien, Italien og Frankrig som destinationer. Jeg har nemlig en forestilling om, at det er en nem måde at rejse med et barn på. Valentin er næsten 1 år på det tidspunkt. Det er rart at kunne besøge så mange lande og byer og aldrig være for langt væk fra sit værelse og opholdssted. Alt er jo lige indenfor rækkevidde og værelset er aldrig for langt væk. Det er jo så bekvemt når man har lillemanden med, og så meget nemmere at planlægge hvis han bliver utidig. Det kræver jo heller ikke så meget planlægning af aktiviteter for alt såsom skøjtning, biograf, teater, svømning, restauranter, shopping er jo på skibet. Ja, stort set alt foregår jo ombord på skibet pånær når man ankommer til en ny by, så er der en dags sightseeing hvert sted. Vi skal kun være afsted 1½ uge, men det er også rigeligt for os når vi har et lille barn med. Og sommer i Danmark plejer jo også at være skønt. Vi tænker lidt at vi flyver til Barcelona nogle dage før vi skal med krydstogtet, får set byen igen. Vi var der jo i 2013, men der var der en del vi ikke fik oplevet. Nu har vi Valentin med, så sightseeing bliver nok på andre præmisser. Men vi glæder os til at komme afsted. Det er vores allerførste gang på krydstogt, jeg har læst mig frem til at det skulle være en god måde at rejse med småbørn på samtidig med at man får oplevet en masse. Jeg havde faktisk indtil nu lidt forestillet mig, at det kun var pensionister der var til denne form for ferier 😉 But I guess not!

Vi er dog lidt i tvivl om hvilket selskab og rederi vi skal vælge. Der er jo SÅÅÅ mange valgmuligheder. Det ser ud som om at alle rederier byder på nogenlunde det samme, men jeg har et godt øje til Royal Caribbean. Er det nogen der har prøvet det? Eller andre rederier? Prismæssigt ligger de alle på samme prisleje plus/minus 10.000kr for krydstogt og fly, så det er der ikke så meget at rykke ved. Er der også nogen som har erfaring med at være på krydstogt med småbørn? Råd modtages med kyshånd. Og link gerne til hjemmesider der kan anbefales.

bloglovin

4 kommentarer

 • Camilla Urban

  Kan kun anbefale krydstogtferie! Det er så lækkert og meget luksus præget! Vi rejste med Royal Carribeanog det var en rigtig dejlig oplevelse, vi havde mine kusine med på 2 år, og det fungerede rigtigt godt! Jeg ønsker jer en rigtig dejlig tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Godt valg med krydstogt! Har efterhånden selv været på en del. Mht rederier skal I være opmærksomme på at der er meget stor forskel på gæsterne alt afhængigt af hvilket rederi men vælger. MSC har en del russiske og amerikanske passagerer, som desværre ofte er en del mere højrøstede end andre og godt kan dominere det hele lidt (no offence). Vi har været rigtig glade for NCL (Norwegian Cruise Line) og Costa Cruises (som dog kan have nogle højrøstede italienere, men det kan have sin charme). Jeg har desuden hørt rigtig godt om RC, men aldrig prøvet det selv. Tror det er meget forskelligt hvad der er godt, alt afhængigt af hvor I vil hen og hvor børnevenligt der skal være. Nogle kan nemlig godt gøre det over-børnevenligt, så charmen og hyggen går helt af.
  Er sikker på at I nok skal få jer en rigtig god tur – skriv endelig hvis du vil have tips og tricks til turen.

  //emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dailystylediary

   Tak for gode råd. Jeg havde godt på fornemmelsen af MSC vil være præget af russere og amerikanere. Det vil vi helt undgå 🙂 Jeg må kigge lidt nærmere på NCL og Costa cruises.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har været af sted med Royal Caribbean i arbejdsøjemed, og min umiddelbare vurdering er, at det er et godt rederi! Også mere moderne og ikke mindst velegnet for børnefamilier i forhold til flere andre rederier. Jeg var godt nok af sted med deres nyeste skib, men jeg har på fornemmelsen, at komforten generelt er fin på RC, forholdsvis moderne og ja, familievenligt indrettet. Glimrende service, masser af gode aktiviteter og bestemt udmærket mad.
  Så det tror jeg bare, I skal satse på – og glæde jer til 🙂

  Jeg har ikke selv været af sted med børn, men kender flere, der har, og som er VILDE med det. Netop fordi det bare er så megapraktisk (og barnet kan kaste med maden og efterlade ragnarok efter middagen, og personalet smiler og rydder op efter jer uden at I behøver at have dårlig samvittighed eller skamme jer. Der vil i øvrigt altid være et barn, der larmer og sviner mere end jeres – halleluja! 😉 ).

  Min erfaring er, at I skal prioritere at bruge penge på en kahyt-upgrade, dvs. minimum med balkon/havudsigt. Så kan I også sidde der om aftenen og hygge med et glas et eller andet, mens ungen sover.

  Hov, har sgu da selv skrevet et par krydstogt-guides engang! Måske kan du hente et råd eller to i dem 🙂
  http://ekstrabladet.dk/ferie/foerdurejser/article1699507.ece
  Og denne guide for begyndere
  http://www.e-pages.dk/ebannoncesalg/185/4

  Håber du kan åbne links’ene.

  GOD TUR!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lille hej inden