Dagens // Fashion against aids

Gravid // Essie neglelakker

008_zps63b5ce3c photo 008_zps63b5ce3c-1.jpg

Der er generelt mange tanker, forskninger og holdninger til hvad gravide må og ikke må. Meget ømt emne som kan dele vande, og forarge mange mennesker samtidig. Jeg er ikke super hys og fanatisk, misforstå mig ikke, jeg prøver at passe så godt som muligt. Men der er bare nogle ting jeg har svært ved at undvære. Som fx min nu daglige kop kaffe (som før i tiden var tre kopper) og også neglelakker. Jeg har derfor undersøgt hvad Essie indeholder, og om det er giftigt for gravide at anvende dem. Min neglelaks samling består primært af Essie lakker. Derfor er det også dem der er lidt større fokus på i dette indlæg.

011-22 photo 011-22.jpg

For at en neglelak er så gravide-venlig som muligt, er det vigtigt at de som udgangspunkt ikke indeholder formaldehyd, toluene og DBP. De ingredienser indeholder Essie nemlig ikke (yes! :-)) Så den er home safe og derfor helt ok, at anvende under graviditeten. Andre neglelaksproducenter som er gravid-venlig er OPI, FNUG, Sally Hansen, L’oreal og Revlon. Der er sikkert også andre mærker på markedet, som er det. Jeg har ikke den komplette liste, kun et udpluk. Neglelakken skal selvfølgelig også fjernes igen, og der er det jo ikke helt nemt at finde noget, der er effektivt og kemi-frit. Sørg for så vidt muligt, at anvende en neglelaksfjerner der er acetone fri og anvend den gerne i et velventileret rum.

bloglovin

22 kommentarer

 • Katrine

  Jeg sidder lige og kigger på Essie’s hjemmeside, som du linker til, og der står altså Formaldehyd under ingredienser på mindst 10 af deres neglelak… “FORMALDEHYDE RESIN” lige her f.eks http://www.essie.com/search.aspx?q=wrapped%20in%20rubies.
  Jeg ved ikke hvilke der skulle være uden formaldehyd, jeg kan i hvert fald ikke finde dem på deres hjemmeside 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Det med en sund neglelak er faktisk en rigtig god ting, for hvad nu hvis du er gravid? Derfor er det vigtigt, at neglelakken ikke indeholder DBP, toluene og formaldehyd, og det gør Essie produkterne helt ligesom L’oreal, Revlon, OPI, Fnug, Sally Hansen og sikkert andre, heller ikke. Det at have en neglelak der er fri for skadelige stoffer er vigtigt for sundheden under graviditeten, helt ligesom du også skal tage højde for dette ved fjernelse af neglelakken. Du kan faktisk finde lidt information om dette på dailystylediary.com lige her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Åh jeg var også så skeptisk omkring neglelak under min graviditet. Jeg er faldet for CND vinylux under min graviditet. Det indeholder heller ikke de der skidte ting + at Vinylux holder rigtig længe, så jeg skrifter kun en gang om ugen for at undgå acetone så meget som muligt. Essie holder kun mellem en halv til 2 dage på mig, så det vil blive til rigtig meget acetone hvis jeg brugte det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Kom lige forbi din side i min søgen efter graviditetvenlige neglelakker 🙂 Mine essie og opi indeholder formaldehyd..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dailystylediary

   Ifølge mange artikler så har Essie tidligere indeholdt Formaldehyd, men skulle være blevet fjernet indefor de seneste par år. Hvis du læser på deres hjemmeside, skriver de også at de er formaldehyd frie: http://www.essie.com/Colors.aspx

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Ja det skriver de godt nok, har dog købt denne http://www.essie.com/Colors.aspx, nå det kan man måske ikke lige se, men den hedder cute as a button og indeholder formaldehyd.. Måske er det en gammel de har haft i butikken.. Man må jo bare lige kigge efter indholdet inden man køber

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • dailystylediary

   Ja, så har det desværre nok været en gammel du har købt. For de skulle have ændret formularen for nogle år siden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg mener faktisk, at GOSH også skulle være i orden i den forbindelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sari

  Hey!
  Kunne jeg få dig til at tælle sammen hvor mange Essie-lakker der kan ligge i sådan en enkelt skuffe fra Muji-boksen? Det er lidt svært at se på billedet nemlig…
  Jeg har selv rigtig mange Essie-lakker og synes dette er en flot måde at opbevare dem på, men jeg er lidt i tvivl om hvor stor en boks jeg skal købe…
  På forhånd tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gik også med neglelak da jeg var gravid, jeg var endda af de mere hys typer, men noget Camilla skulle der være. Jeg syntes neglelak er en luksus ting, og når stort set alt luksus på bauty-siden er bandlyst, må man vælge en ting eller to, som man ikke kan eller vil undvære 😉
  Kh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dailystylediary

   Hehe lige præcis, jeg kan dog slet ikke undvære noget af mit beauty grej. Jeg har det sådan, så at så længe det er udvortes brug, så er jeg ikke hys. Men jeg er langt mere påpasselig med hvad jeg spiser og indtager af medicin.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har prøvet en neglelak-fjerner fra mærket Sante (kan købes i Helsemin), som vidst nok er ret øko-venlig og god til at fjerne lak 🙂 Bare et lille tip..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Hvad hedder den neglelak du har på, på billedet i dette indlæg? Den er rigtig flot 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Ejrnæs

  Boksen på billedet – er det din? Hvis ja, hvor har du købt den henne? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dailystylediary

   Ja den er min. Den er fra Muji. Desværre ikke muligt at købe i DK. Måske nomess har lavet noget lignende.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens // Fashion against aids