OOTD

Opskrift // Chokolade nemesis med mascarpone & jordbær

 photo 4fce907c-2331-4f4a-a0fe-4c4735c93d0c.jpg

I efterlyste opskrifter nogle af de ting som var med til brunchen i søndags. Meget af det der blev serveret var hjemmelavet fra bunden af. Det synes jeg har sin charme og viser gæsterne, at der virkelig er gjort noget ud af det hele. En af tingene som jeg fik lavet var en chokolade nemesis kage. Som jeg skar i små stykker dryssede med flormelis med en lille si. Sprøjtede noget mascarpone creme på og pyntede med jordbær.
Chokolade nemesis er en meget cremet, klæg og tung kage – så små stykker er rigeligt til at tilfredsstille den søde tand.

For at lave kagen – nok til omkring 15 – 20 mennesker, skulle jeg bruge:
300gr mørk chokolade
150gr smør
6 æg
300gr sukker

Pynt:
1 bakke jordbær
Flormelis
1 bæger Mascarpone (250gr)

Smelt smør og chokoladen i vandbad eller mikrobølgeovnen til det hele har en flydende konsistens. Tag det af og rør sukker i massen. Mens du rør tilsætter du et æg ad gangen. Massen hældes ned i et fad/form med bagepapir.
Kagen skal bages i ovnen i 30min ved 180 grader. Kan må meget gerne laves dagen før den skal spises. Stil den i køleskab til den skal bruges. Før servering drys med flormelis, pisk mascarpone og flormelis sammen til den har en god og fast konsistens. Jeg brugte ca. 1/4 del af pakken med flormelis. Put det i en sprøjtepose og sprøjt små klatter på hver stykke kage og pynt med jordbær.

 photo 22747827-b1ca-49d2-9f9e-5f671a4ef7ce.jpg

bloglovin

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD